eeeee hantuu!!

Rasanya ini first time kejadian api misteri muncul kat Kelantan ni. Kejadian yang berlaku di kampong Penambang ni sesuatu yang pelik dan agak misteri, tapi tak la semesteri Nusantara kat Indonesia tu…

 Sepanjang seminggu kejadian berlaku, habis semua pakaian tuan rumah dibakarnya, lebih pelik boleh plak hantu ni main-main sembunyi hilangkan barang tuan rumah…

selain itu beras yang ada dicampur dengan sirap dan budu.. ish2.. Yang lebih pelik, beras yang dicampur itu ayam pun tak sudi makan, apa punya hantu!!

Berguni-guni pakaian Kak Nab rosak dibakar

Oleh itu bagi merasai pengalaman ini aku sendir pi cover asment ni, pertama kali menjejaki ke dalam umah ni , meromang bulu den.. bukan bulu roma je, bulu mata, bulu hidung dan ketiak semuanya terangkat…

Erm, yang best, time aku dok interview pemilik rumah ni, tetiba plak bilik yang ada dirumah tu dicurahkan dengan sos cili….Pemilik rumah yang bernama Kak Nab berkata, botol sos itu ada dalam peti ais sebelum.. ini bermakna hantu ni pandai plak buka peti ais…Ish2

Melihat sos yang baru dicurahkan ke dalam bilik

Tapi apapun yang lebih best aku dapat rasa makan bubur (al-syura) yang dihidangkan tuan rumah walaupun orang lain teketar-ketar mau makan.. hantu pun hantu laaa!!!, janji best.

 Tapi sepanjang 3 jam aku dok umah ni tak da palk api ni muncul, padahal semasa paginya aku difahamkan 15 kejadian terbakar sudah berlaku.. maybe hantu ni segan2 tapi mau  kot..

Apapun yang dapat aku simpulkan ini lah dunia, kalau sakit hati kat orang sekalipun jangan buat tuan rumah begitu sekali…. nak ajar orang pun berpada2… Aku percaya ini adalah perbuatan setan ataupun lebih mudah mengunakan ilmu hitam..

Kain yang turut dipotong..

Nak ajar orang ada caranya, ada tempat yang kita perlu berlembut dan tempat yang perlu kita berkasar, tapi tak perlu sekasar sampai menggunakan imu hitam “LEGAM”..

MZB: Takut jugak hantu ni tetiba cuit dari belakang dan meminta “abang nak aiskrim boleh!!!!’

Categories: Uncategorized | Leave a comment

Post navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: