Aku yang khayal

Hari ini merupakan hari kedua untuk aku melepaskan tention di Kampung, cuti seminggu beb….alangkah besttnyaa, kalau tiap3 hari camni, bahagianya hidupp, dapat tengok sawah, tengok ikann di kolam, masuk kebun, pusing kampungg dengan kapcai..perhhhg…kalau ader awek pun boleh lupaaaa…. rasa malas mau balik KL……

Di samping kesoronokan itu aku ada benda nak citer masa  on the way balik semlam..aku ambik keputusan nak blik semlam pub ngan underspot je,, dah kul lima petang,,,ingatkan nak balik lusa,, tapiii aku rasa mau cepat2 tingal KL ni,,, dek kerana itu aku kemaskan baju aku dengan lebih kurang je,sumbat2 penuh satu keta..

Aku start keteee, vroommmm……sampai jee di perhehentian Karak, aku mau isi minyak… dek kerna ramai sangat beratur panjang nak membayornyee, aku pakai kad maybank je lee,,,,,,dengan penuh bangganya aku tekan nombornya.. tit tut tit.. ok.. lepas RM 50.

Maka aku angkat le ganggang minyak tu nak disikan ke tangki keta,,, masa nak picitnya.. aku pikir nape ganggang ni lain semacam je,,, biasanya warna hijau.. ni hitammm….aku tak sedap hati… tengok dia punya tandda,,, ya allah.. diesel rupanya

Aku paling kanan..palingh kiri rupanya2 semuanya lori dan van je dok keliling keta aku… wawawaawawa.. gile ahh.. patut la aku rasa kerdil je….disitu juga ada minah petronas yang agak comel ni senyum semacam jee,, maybe dia perasan kott…arg malunyaa,,,,time tu kalau dia datang offer mau cium dengan pakej percuma pun aku takk nak dahh….aku mauu blahhhh,,,, argg tebalnya muka.

Tapi mujur la duit tu ditolak… aku g depan sikit isi minyak yang sebetulnyaa dan terus blah…oleh kerna itu aku pecut keta bagai nak rakk dan tak mboh berenti mane-mane…alahamdulilah akhirnya aku sampai jam12 malam.

Moralnya: Time bawak keta jangan dok merewang.

Categories: Uncategorized | 4 Comments

Post navigation

4 thoughts on “Aku yang khayal

  1. lensa journalist

    tu la byak sgt khayal nyer…khayal kat sape tu??huhu..
    kat budak comel yang kiut miut ke..hahaha

  2. zailani2u

    entah.. budak mane yang kiuttt tuuuu sampai boleh bawak khayal…tapi persolannya betul ke kiuttt…..

    • lensa journalist

      hhahaha.of course la kiut..wink3,.padahal dia jugak yg cakap budak tu kiut,..tak nk ngaku pulak. =)

  3. piye

    hahaha.. mengong aa isi diesel..
    kalu sini, minyak merah, hijau, diesel kat 1 pan..
    silap ambil gangang, nasib aaa.. hahaha…
    keto ok??

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: