Seminggu di KT

kerja di opis baru

kerja di opis baru

 

Kontra

Hari ni lengkap seminggu aku berada di Kuala Terengganu.. tetapi kenyataannya aku merasakan baru berada dalam dunia kewartawanan…rasanya baru je masuk minggu lepas jadi reporter… merangkak -rangkak… contact baru.. isu baru…kawan baru…story baru… bos baruu..everything is newwww…. harap-harap aku dapat menyesuaikan diri secepat mungkin…kalu tak susah nak buat kerje.

Pro.

Tetapi perkara yang agar berbeza di sini ialah suasana sangat ‘smooth’… x sakit kepala orang lalu-lalaang.. takder jemmm..xda bayar tol.. takder bunyii siren opiss…xda nak bergaduh ngan orang..xda  nak berebut PC..dan yang last takder  ramai awek cam kak opiss,(Yang lakinya aku sorang je).heheh,,, .bak kata orang segala-galanya takda….
Kesimpulan.
Tetapi terus terang aku cakap tawaran untuk bertukar ke KT ni aku terima semata-mata  untuk aku ‘explore’ dunia ciptaan tuhan ini serta  mencari ‘benda’ yang aku nak dalam hidupp aku.. sesunguhnya hidup ini adalah singkat sahaja…dont waste time.

Harap-harap aku jumpa benda yang aku cari tuu..amin..

Categories: Uncategorized | 1 Comment

Post navigation

One thought on “Seminggu di KT

  1. kak nor tahu apa yang ko ‘cari’ tu……hehehehe

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: