Politik….Ohhh…Politikk

  

Dalam masa dua  minggu ini… Sana sini orang bercakap soal politik. Yang tak pernah cakap politik sudah pandai menyebut  P.O.L.I.T.I.K.. yang tak pernah beli paper pun dah pandai beli dan baca paper. Anak-anak muda mula  tak tido malam (untuk pasang bendera) sampaikan ayam nak tido pun tak selesa. Bekas-bekas  YB mula x boleh tido malam         (takut- takut tak  dicalonkan) lagi.

Wahhh hebatnyaaaaaa……. Dalam dua tiga hari lagi, penceramah mula memukul canang masing-masing, mempamerkan kehebatan dan kebolehan. Menyampaikan manifesto dan janji-janji manis mereka.

Bagi yang berada di atas pagar, mereka mula mencongak- congak siapa pilihan dihati. Adakah gelombang biru  menjadi pujaan hati ataupun bulan mengambang makin berkembang….Bagi yang dah iktikad dalam hati, hanya menunggu masa untuk ‘mencontengkan’ pada calon yang di ingini.

Setiap orang mula membuat percaturan politik masing-masing. Menteri ni naik… Yb ni akan jatuh..MB ni tukar palimen.. MB ni kena lepas jawatan.Parti ni boleh menang besar parti ni akan gulong tikar………..

Wahh.. Hebatnya Politik.

Begitulah hebatnya apabila biduk  pilihanraya mula dipalu. Itu kisah Pilihanraya..jangan kita lupa bahawa dalam mengharungi cerita pilihanraya raya ini,  masih banyak isu yang masih x patut kita lupakan.. Dimana Sharlinei, Lingam dan adiknya, Razak Baginda dan altantunyanye… Hindaf  pun boleh tahan aksinya… Yang pasti Isu  Cd mengamcam Soi Lek yang menemui noktahnya.

Apa yang diharapkan Pilihanraya yang menjadi satu impian setiap orang akan menjadi medan perjuangan bagi membaiki keperluan diri,agama, bangsa dan negara.

Jangan kita lupa, politik yang hadir akan pergi begitu sahaja sedangkan Ukwah dalam perhubungan akan kekal abadi sepanjang hayat. Jangan kerana politik anak tidak mengenal bapa, ibu tak berpaling muka, agama dipersenda yang akhirnya merosakkan negara dan bangsa  sendiri…..

Advertisements
Categories: Uncategorized | Leave a comment

Post navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: